Latch.
Sorry, ik heb geen van je linkjes gevolgd.
wikipedia schreef:Latch
De latch is een logische schakeling (digitaal) die is opgebouwd uit logische poorten. Het Engelse woord latch betekent grendel.
Één of meer uitgangen zijn bij een latch teruggekoppeld naar de ingang. Hierdoor kunnen uitgangswaarden aangepast worden door een vorige uitgangswaarde. Door op bepaalde manieren terug te koppelen is het mogelijk om een geheugenschakeling te maken. Een geheugenschakeling wordt ook een latch genoemd.
In tegenstelling tot een flip-flop heeft een latch geen kloksignaal.
(toekomstige ondertekst; bezit geen waarheid, slechts een gedachte die zich kan aanpassen, slechts een leerling)
In de elektronica is het zogenaamde "Latchup"effect bekend.
Het is dat wat ervoor zorgt dat je mobieltje af en toe vastloopt
Een latch is de component die zichzelf terugkoppelt.
Een keer een 1 altijd een 1 ... een keer een 0 enzovoorts.
Er komt een kortsluiting in je voedingsspanning.
Pas als je de spanning eraf haalt, "reset" hij zich. (Batterij eruit)
"open latches" zijn lange tijd gebruikt als randomgenerator, maar toen bleek dat de 50 of 60 Hz van de voeding een goede seed bleek, is dit weer losgelaten. (Fourrier wil dat: er onstaat een (voorspelbare) harmonische bij elke keer aan en uit zetten)
(wisselspanning komt altijd een keer op nul uit en als je weet wanneer, kun je de toestanden van je latch voorspellen, zelfs van die met open ingang)
Daarom, en misschien komt er eens iemand die begrijpt wat ik bedoel, is het zaak terug te gaan naar analoge computers. Die geven op elk moment het juiste antwoord. Een quantumcomputer kan dat niet. Per definitie niet: zo is hij ontworpen.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Begrijpen en verstaan is hetzelfde als meten zonder gissen.