Al wat leeft is geprogrammeerd

Ooit gedaan? Gewoon beginnen met schrijven wat je nu denkt en je mee laten voeren op de golven van je gedachten en maar zien waar dat toeleidt. Neem de test en begin gewoon te schrijven...
Gesloten
multavidi
Posts in topic: 1
Berichten: 41
Lid geworden op: 05 mei 2016, 16:12
Contacteer:

Al wat leeft is geprogrammeerd

Bericht door multavidi » 10 sep 2016, 12:31

Flora, fauna, avifauna, al wat leeft is onderworpen aan drie basic instincts te weten de drang tot overleving, de drift tot voortplanting en het instinct tot ontwikkeling. De eerste levende cel op aarde zou drie en een half miljard jaar geleden in de oersoep zijn verschenen en moet toen al geprogrammeerd zijn geweest met deze drie oerinstincten, zoals gebleken is uit het verdere verloop. De ééncellige bacterie wist zich voort te planten door middel van splitsing en met anderen te ontwikkelen tot hogere plant- en diersoorten. De mensheid realiseert zich zelden dat veel van haar gedragingen terug te voeren zijn naar die programmering, hetgeen voeding geeft aan de aloude discussie over de vraag wanneer er sprake is van vrije wil en wanneer niet. Maar het gaat hier niet alleen om gedragingen van mensen maar van alle levende organen, tot in het extreme toe. Zonder de theorie van basic instincts is het resistentieverschijnsel van bacteriën niet verklaarbaar. Het instinct " ontwikkeling " is dit verband zeer breed. Zo is de mens het voorlopige eindresultaat van een langdurige ontwikkeling uit diersoorten zoals de evolutietheorie ons dat leert. Een zuiver spontaan gebeuren dat in sommige andere gevallen plotseling kan stagneren. De krokodil heeft zich al twintig miljoen jaar niet meer verder ontwikkeld. "Ontwikkeling" kan bij de mens ook uitlopen op wetenschappelijke interesse en is heel vaak de enige oorzaak geweest dat een wetenschapper ergens aan begon. Er zijn veel gebieden waar de mens actief mee bezig is zonder dat er sprake is van een maatschappelijke belang terwijl toch in bepaalde disciplines miljarden aan onderzoek wordt uitgegeven zonder rendement, ruimtevaart is daar een voorbeeld van. Is er een onbekende impuls onder ons actief ?
Dat ook de plantenwereld instrumenten heeft om te overleven onder zware omstandigheden bewijst ons de flora in droogtegebieden of extreem natte streken. Bij droogte graven de wortels zich dieper in en verliezen loofbomen vroeger hun bladeren. Een gewone paardebloem in een dichte berm kan onder extreme omstandigheden bijna een meter hoog worden en dat met een holle stengel van vier mm. Op een grasmat waar gemaaid wordt moet de paardebloem haast maken en bloeit al met een steel van 5 cm. lengte. Ook bij klimaatomslagen en natuurrampen past de flora zich aan indien, althans, het er de tijd voor krijgt. De ontwikkeling van flora en fauna is aanzienlijk gecompliceerder dan de vaardigheid in het overleven en voortplanten. In de vegetatieve wereld kan men moeilijk spreken van een instinct om zich te onwikkelen, toch gebeurt dat wel degelijk. Ten tijde van de dinosaurussen bestonden geen veredelde plantensoorten , bloemen, granen, fruit en zeer vele andere gewassen. De herbivore saurus vrat varens, bladeren, boombast, takken en grof struikgewas. In China is een aantal jaren geleden een 125 miljoen jaar oud fossiel gevonden dat de stamplant moet zijn van de huidige bloemen en vruchten, een fossiel dat opgeslagen is in het botanisch museum in Peking en geregistreerd onder de naam Archeafructosinensis. Veel bloemen en planten zijn in een later stadium door telers gekweekt , maar op reeds bestaande gewassen. Een moderne kweker doet in feite niets anders dan het bestaande programma versnellen onder meer door selectie en enting. De evolutietheorie leert ons hoe de ontwikkeling naar mens verlopen is, na een reeks van mutaties, aanpassingen en het verdwijnen van veel levensvormen is uiteindelijk de mens op aarde verschenen, biologisch te omschrijven als een hogere diersoort met een brein. De oertijd van de mens is nog niet helemaal voorbij wat ook vanuit de ontstaansgeschiedenis van de mens kan dat worden verklaard. De vroegste sporen van onze genetische herkomst, van het huidige soort dus, zijn 60 duizend jaar oud ( Spencer Wells ) een tijdspanne welke niet meer dan een fractie kan zijn op de tijdbalk van de evolutie, nogal kort dus voor deze beginnende soort die misschien nog wel vele honderden millennia of langer moet wachten op de volgende mutatie, tenzij wij er zelf wat aan gaan doen. Het woord is aan onze genetici met hun mogelijkheden tot modificatie van het leven. Een belangrijke vraag is dan of wij onze basic instincts blijven behouden of worden die op de langere termijn weggedrukt door een hogere vorm van onze intelligentie waardoor ook het gevoelsmatige en instinctieve element in ons gaat verdwijnen.

Leonardo
Posts in topic: 1
Berichten: 523
Lid geworden op: 19 apr 2014, 22:10
Contacteer:

Bericht door Leonardo » 10 sep 2016, 13:30

Het milieu en het klimaat zullen ons fataal zijn, ofwel: ons gebrekkige verstand wordt ons fataal.

Ben ik beter? Ik denk het niet. Maar dit is wel mijn mening, en ik zal blij zijn als ik van de mensheid af ben (of eerder andersom).

Gebruikersavatar
Chryso
Posts in topic: 1
Berichten: 76
Lid geworden op: 13 jul 2016, 17:47
Contacteer:

Bericht door Chryso » 11 sep 2016, 09:00

Uw vraag is absurd. Me niet kwalijk nemen a.u.b.. Ik leg uit waarom.

'Alles wat leeft is geprogrammeerd.'

Dus: Alles wat niet leeft, is niet geprogrammeerd.

Alles wat leeft plus alles wat niet leeft = geprogrammeerd en niet geprogrammeerd.

Alles wat leeft plus alles wat niet leeft = alles
Geprogrammeerd plus niet geprogrammeerd = niets

En dus: alles is niets.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten