Pagina 1 van 1

Nymphomaniac

Geplaatst: 25 mei 2014, 20:44
door neus
De gekuisde versie in twee delen gezien van de film Nymphomaniac van Lars von Trier.

De ontmoeting tussen aseksueel Seligman en nymphomane Joe lijkt nog het meest op een monologue interieur van Lars von Trier zelf over seksualiteit.

Von Trier heeft een eigenzinnige en filosofische kijk op seksualiteit, en ik ben blij kennis genomen te hebben van zijn filmisch weergegeven gedachten.

Ik denk dat een onderwerp als seksualiteit op weinig andere manieren goed aan de orde gebracht kan worden dan door een film.

De karakters en dialogen zijn niet overdreven geloofwaardig, zodat het besef dat we te maken hebben met een film nooit ver weg is, wat er voor zorgt dat de beschouwende kijk bij je blijft, wat naar mijn inzien ook nodig is om de film te kunnen waarderen.

Een referentie naar de film Antichrist, met een jongetje gevaarlijk op het balkon, zag ik als poging van Von Trier om deze film als vervanger van Antichrist te zien, naar alle waarschijnlijkheid omdat de kijker in de film Nymphomaniac meer eigen ruimte krijgt.

Mijn angst voor de film, weer zo'n heftige als Antichrist, is niet uitgekomen. Ik denk dat mildheid het thema is.

Geplaatst: 04 jul 2014, 02:01
door memeticae
Wat vond je van Idioterne?

Zijn Antichrist en Nymfomaniac niet voortborduursels daarop?

Geplaatst: 04 jul 2014, 09:23
door neus
De Idioten was meer een soort wrange klucht, ik kan Nymphomaniac toch niet als zodanig zien.

Als ik denk aan "Dancer in the Dark" of "Melancholia" in combinatie met zijn andere films denk ik wel dat een zwaarmoedig mensbeeld de hoofdtoon voert, maar waar als het ware het individu toch het verschil weet te maken.