Er zijn 6 resultaten gevonden

door Leon
07 sep 2018, 21:04
Forum: Algemeen
Onderwerp: Btw en Albert Heijn
Reacties: 8
Weergaves: 321

Re: Btw en Albert Heijn

Hallo Chris, de AH heeft er niets mee te maken dat alles 3 procent duurder wordt en als je filosofeert dat je nu ook 35% korting krijgt over de drie procent extra en dus eigenlijk netto meer korting krijgt, moet het percentage zelfs omlaag. Je krijgt verhoudingsgewijs meer netto korting omdat het bedrag drie procent hoger is.

Maar procentueel blijf je 35% korting krijgen.

Het rekenvoorbeeld dat ik gaf, met 36,8% gaat er vanuit dat je zoveel meer korting krijgt dat het product even voordelig wordt als het was, maar dat kan natuurlijk niet als alles 3 procent duurder is.

Ze geven geen voordeel in Euro's maar in procenten.

Ik denk dat veel 1 Euro en 2 Euro stickers blijven, en dan krijg je misschien minder grammen.
door Leon
06 sep 2018, 17:39
Forum: Algemeen
Onderwerp: Btw en Albert Heijn
Reacties: 8
Weergaves: 321

Re: Btw en Albert Heijn

poging 2

als je 6,50 betaalt betaal je ook belasting en betaal je voor het artikel

9,43 - 6,13 = 3,30 euro minder

dat wil je houden

je wilt 6,13 voor het artikel betalen

6,13 * 1,09 = 6,68

10,28 - 6,68 /10,28 = 35 %.....

toch geen diefstal behalve dat je meer belasting betaalt.
door Leon
06 sep 2018, 17:31
Forum: Algemeen
Onderwerp: Btw en Albert Heijn
Reacties: 8
Weergaves: 321

Re: Btw en Albert Heijn

hmm je blijft 6,5 betalen?

als je die wilt indexeren 6,50 / 1,06 * 1,09 krijg je toch weer dat 35% korting genoeg is...
door Leon
06 sep 2018, 16:37
Forum: Algemeen
Onderwerp: Btw en Albert Heijn
Reacties: 8
Weergaves: 321

Re: Btw en Albert Heijn

hmm ik had wel gelijk 3,78 / 10,28 kunnen doen...
door Leon
06 sep 2018, 16:36
Forum: Algemeen
Onderwerp: Btw en Albert Heijn
Reacties: 8
Weergaves: 321

Re: Btw en Albert Heijn

controle 36,8% van 10,28 = 3,78
10,28 -3,78 = 6,50
evenveel voordeel dan als 35% van 10
door Leon
06 sep 2018, 14:59
Forum: Algemeen
Onderwerp: Btw en Albert Heijn
Reacties: 8
Weergaves: 321

Re: Btw en Albert Heijn

Even kijken:

stel je hebt een artikel van 10 Euro

dat is dat 10 /1,06 = 9,4339623 Euro voor het artikel

dat wordt 9,4339623 +* 1,09 = 10,28301887

als het artikel van 10 Euro 35 % korting krijgt wordt het 6,50

als het artikel van 10,28301887 35% korting krijgt wordt het 6,683962264

ten aanzien van 9,4339623 is 6,50 2,933962264 voordeel

ten aanzien van 9,4339623 is 6,683962264 2,75 voordeel

het voordeel neemt dus af met 2,933962264 - 2,75 = 0,183962264

dat is 0,183962264 / 10,28301887 = 0,017889908

35% moet dus naar 36,8 procent